Benfika registruje další ztrátu bodů

27.01.2013 22:46

Benfika - Arsenal Taurito Kuřim 2:5

Góly: Nečas, Jedlička

Benfika dnes zažila černou neděli když prohrála v obouch dnešních duelech. Mizerný výkon celého týmu byl zapříčeněn včerejším turnajem RHL po kterém byli hráči totálně unavení ať už po fyzické stránce, tak i po alkoholovém opojení které bylo k mání na každém kroku. První zápas odehrála Benfika proti týmu Arsenal Taurito Kuřim který je momentálně v tabulce na druhé příčce. Zápas nám nevyšel již od začátku kdy nás dostal soupeř pod tlak a po hrubé chybě Filipa Máci  v obraně otevřel skóre. Mizérie pokračovala i nadále, několik hrubek v obraně nebylo potrestáno jen díky soupeřově neschopnosti vstřelit branku a díky výborným zákrokům Martina Kozáka. Naše chvíle přišla těsně před polovinou utkání. Po krásné akci založené v obraně se míč dostal k Jirkovi Nečasovi (Levonohý Dynamit), který jak jinak než nechytatelnou dělovkou vyrovnal na 1:1. Po vstřelení vyrovnávací branky se hra zrychlila a soupeř nás začal opět přehrávat. Během čtyř minut nám dokázal vstřelit dvě branky. Na ty rychle odpověděl náš nejčastěji střílející bek Jan Krejčí , když ukázal soupeři svůj klid, přesnost v zakončení a mazácky snížil na 2:3. Benfika vycítila šanci na zvrat utkání ve svůj prospěch a začala soupeře napadat hluboko na jeho polovině což mu několikrát způsobylo nemalé problémy. Bohužel nás hlad po golech a vidina vyrovnání hnala stále do předu až sme zapomínali na obranou činnost čehož soupeř znamenitě využil a dokázal nám vstřelit další dvě branky. Tím zhasla naše vidina po bodech a zápas sme dohráli se sklopenou hlavou.


Hodnocení trenérů: Výkon v zápase byl katastrofální. Přesto chci hráčům poděkovat za bojovnost kterou předvedli v některých momentech zápasu.
Do příštích zápasů věřím, že se dá tým do pohody a vyvaruje se chyb, které nás oddalují od bodů.

 

Benfika - Templáři 1:4

Góly: Krejčí

Druhý zápas odehrála Benfika proti týmu Templáři Kuřim. Hned po úvodním hvizdu předvedla dvojice Klapal - Knol  překrásnou akci kdy dvěma dotyky přelstili všechny hráče soupeře, ovšem první jmenovaný akci nedokázal zakončit když jeho střelu vychytal golman Templářů. O pár minut později si soupeř vypracoval brankovou příležitost kterou se štěstím proměnil. Benfika zvíšila otáčky a dočkala se vyrovnání. Po skvěle rozehraném rohovém kopu který zahrával jak jinak než Filip Čáp vstřelil vyrovnávací branku našeho kádru David Jedlička nádhernou ranou kterou vymetl pavučinu v pravé šibenici a ušetřil tak uklízečkám na zítřek aspoň částečně úklid zdejší tělocvičny. Soupeř se však nenechal rozhodit a neuvěřitelným způsobem ochromil hráče když během necelích tří minut nastřílel tři branky do naší sítě. Poté už se na hrací ploše nestalo nic důležitého my i soupeř sme si vypracovali pár zajímavích příležitostí ovšem ke gólu nevedli. Vzhledem k vývoji utkání začaly postupně pracovat i nervičky, kdy například David Jedlička zblokoval rozehrávající aut soupeře, což ho stálo žlutý kartonek. Dále už následoval konečný hvizd rozhodčího což znamenalo ukončení trápení Benfiky která dnes po excelentním výkonu z minulého týdne předvedla dosti odlišný výkon čemuž nemohlo uvěřit ani zdejší publikum a často to během zápasu dávalo hlasitě najevo.


Hodnocení trenérů:

Opět jsme nezvládly vstup do utkání a to vedlo i k naší druhé dnešní prohře. Jinak jsem viděl v dnešním utkání i nějaká pozitva ovšem moc jich nebylo. Do dalších zápasů zapracujeme na herní pohodě, což je důležitým faktorem pro získání bodů. Benfika si také musí do dalších zápasů připomenout přísloví není ranky, není branky“ a nebát se vystřelit z jakékoli pozice.

 

Sestava: Kozák - Klapal, Krejčí, Jedlička, Máca M., - Knol, Čáp, Nečas, Máca F.

 

Autor článku: Klapal, Nečas

 

Zpět