Benfika v neděli: Výhra, remíza i prohra

21.03.2013 13:28
Zdravíme všechny příznivce futsalového týmu Benfika Újezd. V neděli 17. 3. 2013 se odehrálo předposlední kolo zimní ligy ve Střelicích, kde tým Benfiky ochutnal hned všechny tři různé chuti. Benfika se utkala ve třech zápasech v podobě výhry, remízy i prohry.
 

Benfika - Oltec Gang 3:3

Góly: Knol, Krejčí 2

První soupeř byl Oltec Gang, který byl pro nás nejzajímavější. Toto utkání jsme chtěli vyhrát a tak jsme do něho vlétli jako uragán! Ovšem soupeř na nás vyrukoval se stejnou taktikou, a tak bylo k vidění spousta gólových šancí a nádherných fotbalových okamžiků. Jako první udeřilo naše mužstvo kdy svůj brejk perfektně zužitkoval i přes drobné zranění při zakončení Miroslav Knol. Ještě ani nedoznělo naše radování a soupeř po bleskové akci a menší chybě v obraně vyrovnal na 1:1. Jak už jsem dnes jednou zmiňoval, hrálo se opravdu v rychlém tempu a branky na sebe nenechaly dlouho čekat. Po tomto remízovém stavu a několika šancích, se obě mužstva chtěli dostat do vedení. To se povedlo právě soupeři, kdy hostující hráč Jakub Šmarda dokázal dopravit míč do sítě ve zmatku před bránou Benfiky. A tak skóre bylo 1:2 pro hosty. Na světelné tabuly neuběhlo mnoho času a viděli jsme další vyrovnání, o které se postaral Honza Krejčí, který svou technickou střelou překvapil gólmana a možná i tak trochu sám sebe. Naše mužstvo chtělo přidat vedoucí branku a tím tak trochu zapomělo na obrannou hru, čehož využil jeden z hráčů Oltec Gangu a dostal své mužsto opět do vedení, 2:3. Na tento stav chtěla Benfika rychle odpovědět a vynutila si několik faulů. Přímý volný kop z poloviny hřiště napálil David Jedlička přímo před gólmana, kde ho pohotově ze vzduchu sklepl do sítě kdo jiný než náš kanonýr Honza Krejčí!!! Po tomto gólu vycítila Benfika chuť vítězství strhnout na svou stranu a měli jsme k tomu hodně blízko, když zhruba 10 vteřin před koncem byla nařízena penalta v náš prospěch po faulu Ladislava Šmardy na útočicího Jiřího Nečase. K ní se postavil muž s atomovkou v noze David Jedlička. Bohužel, jak je u našeho týmu zvykem penalta nebyla proměněna. :( Konečný stav na světelné tabuly svítil 3:3.


Hodnocení trenéra (Benfika): Dobrý výkon s kterým můžeme být spokojeni. Chtěl bych jen vytknout hráčům špatné bránění hráčů při odražených balonech, ale to si nechám na trénink. Z pohledu diváka si myslím, že zápas byl hodně kvalitní. Na závěr bych chtěl vyzdvihnout výkon Marcela Nováčka, který bych hodnotil jako z jiné planety!

 

Hodnocení trenéra (Oltec Gang): Dlouho očekávaný zápas, možná se dá říct i zápas sezóny pro naše mužstvo nezačal vůbec dobře a po brzké soupeřově trefě do naší sítě jsme brzy prohrávali. Sice jsme dokázali zápas otočit, ale hráči Benfiky nás svojí rychlou kombinační hrou po většinu zápasu přehrávali a donutili nás k obrovským chybám v podobě zbytečně ztracených míčů či faulů, díky čemuž nejen vyrovnali, ale dokonce mohli strhnout vítězství na svojí stranu, jelikož naší nedisciplinovaností (nebo také přemotivovaností) jsme jim umožnili kopat v poslední minutě zápasu penaltu. Naštěstí ji exekutor neproměnil a tak jsme se rozešli smírně 3:3. Z naší strany spokojenost. :)


 

Benfika - Střelice 2:1

Góly: Krejčí 2

V druhém utkání náš tým narazil na domácí tedy na mužstvo Střelic. Jelikož jsme byli rozjetí z předchozího utkání, neměl to s námi soupeř od prvních minut lehké! Doslova a do písmene jsme ho zatlačili před jeho branku z čehož neměli místní diváci zrovna radost, a že se jich tu sešlo požehnaně! Vytvořili jsme si řadu brankových příležitostí z nichž dvě skončili v síti. Na svědomí je měl opět Honza Krejčí, který tak všem dokázal jak je pro tým důležitý. Do statistik zápasu se zapsali i domácí, kterým se podařilo snížit na rozdíl jedné branky po ojedinělém brejku. Zápas jsme dohráli alá Barcelona, tedy nahrávkami aniž by jsme soupeři půjčili balón. Nakonec se nám podařilo vstřelit ještě jednu branku , ale jelikož byla vsítěna zároveň s konečným hvizdem sudího nebyla uznána. Jinak by měl Honza Krejčí  hattrick a my se mohli těšit na plato panáků! Zápas tedy skončil 2:1 v náš prospěch a my se mohli soustředit na naše poslední utkání.


Hodnocení trenérů: Stoprocentní výkon, který kdybychom podávali častěji mohli jsme v tabulce být o něco víš! Potěšil mě konec utkání, který tým zvládl bravůrně!



Benfika - Nebovidy 2:3

Góly: Čáp, Máca M.

 
Jako poslední se naší Benfice postavil tým Nebovid, který nejenže leží nedaleko Střelic a tudíž zde měl taktéž velké divácké zastoupení, ale je to tým který má ambice na umístění na stupni vítězů. To co se na začátku zápasu s naším týmem dělo nejlépe vystihl Honza Krejčí, který si stoupl do středového kruhu a pravil: Ježiši co je to za kolotoč!“. Ano opravdu nás soupeř ze začátku nevídaně válcoval. Ujal se brzo dvojbrankového vední a s námi to nevypadalo zrovna nejrůžověji. Naneštěstí pro soupeře nejsme tým co by to zabalil a hra se začala vyrovnávat! Vytouženého gólu jsme se dočkali chvilku před polovinou zápasu. Náš kapitán Patrik Klapal vybojoval na polovině hřiště míč a přihrávkou mezi nohama jednoho z obránců poslal do brejku našeho nejmladšího hráče Filipa Čápa! Náš benjamínek ovšem zakončil jako starý mazák a snížil na rozdíl jediné branky. To nás nakoplo a najednou nás bylo plné hřiště. Vyrovnání přišlo o pár minutek později kdy nejprve parádní přihrávku alá Xavi od Jirky Nečase nezužitkoval Mira Knol, ale za ním stojící Mates KolodějMáca (viz.Obrázek) se s tím jak se tak říká nemazal a tvrdou přízemní bombou propálil vše co mu stálo v cestě. Zasloužené vyrovnání přikyvovali domácí fanoušci (hlavně dámská část obecenstva). Bohužel jsme inkasovali ještě jednou ze standartní situace, kterou jsme nestihli uhlídat. Na naší prohře nic nezměnila ani pumelice Davida Jedličky těsně před koncem, která div že nepřerazila břevno vejpůl! I trenér hostí měl před očima zatmění.



Hodnocení trenérů: Nemám co bych hráčům k tomuto výkonu dodal. Bojovnost a snaha týmu byla cítit i vidět. Škoda, že jsme nevydřeli alespoň bod. V tomto zápase by byla remíza zasloužená.

                       

Sestava: Nováček - Jedlička, Klapal, Nečas, Máca M., - Krejčí, Knol, Čáp

                                            

Tento víkend, tj. neděle 24.3.2013 odehraje Benfika od 12:00h poslední dvojzápas 6. ročníku Zimní Futsalové Ligy ve Střelicích s týmem Poutník a Eliška.

 

Informace ohledně webu:

Sekce "Zimní liga" byla zcela aktualizována.

Sekce "Soupiska" je dočasně nedostupná, na které se dělá kompletní předělávka.

 

Autor článku: Redakce :-)

Zpět