Benfika vybojovala další důležité body

01.10.2013 11:06

Zdravíme všechny fanynky a fanoušky naší Benfiky! V první řadě se omlouváme za neaktivitu našich redaktorů. Benfika si v novém ročníku zatim vede s bilancí 4 - 2 - 2 na krásném 4. Místě se skóre 20:13, což vypovidá, že Benfika má dosud nejlepší obranu v lize s bravurním gólmanem Nováčkem.

Soupiska Benfiky pro sezónu 2013/3014:

Čáp Filip, Houra Filip, Jedlička David, Kašparovský Jiří, Klapal Patrik, Knol Miroslav, Kozák Martin, Krejčí Jan, Máca Filip, Máca Matěj, Mikojan Zohrap, Nečas Jiří, Nováček Marcel

 

Benfika - Barum 3:2 (1:1)

Góly: Jedlička, Houra, Čáp

V tomto utkáni se střetly týmy 7. a 8. místa tabulky. V prvních minutách tým Barum udělal školáckou chybu, kdy porušil pravidlo „dvojího hraní“ brankáře, aniž by se dotkl míče soupeř. Po tomto porušení pravidel, byl nařízen Benfice nepřímý volný kop. K tomuto kopu se postavila dvojice Čáp - Jedlička, Čáp posunul míč do pohybu Jedličkovy, který svou nekompromisní ránou nedal gólmanovi šanci. Benfika si po tomto gólu vypracovala několik přečíslení, kde chybělo finální zakončení. Po několika nevyužitých šancí odpověděl soupeř, nedáš - dostaneš. Ve zmatku před Nováčkovou bránou byl blíže k míči soupeř, který srovnal stav na 1:1. V prvním poločase se nic vážnějšího nestalo a stav byl nerozhodný 1:1. Do druhého poločasu vstoupilo lépe mužstvo Barum, vypracovali si několik vyložených šancí, které zneškodnoval vynikající Nováček. Benfika šla opět do vedení, kdy soupeřova obrana neměla míč pod kontrolou, čehož využil Houra Filip a poslal Benfiku do vedení, 2:1. Zanedlouho si vzal do svých rukou míč benjamínek Čáp Filip, kdy si v individuální akci obešel obránce a svoji silnější levou nohou zamířil na zadní tyč, kde gólman hostí neměl šanci, stav 3:1. Blížil se konec zápasu a tým Barum vůbec nic nevzdával, po nevydařeném rohu Benfiky se míče ujali hosté a svůj protiútok proměnili na 3:2. Po tomto kontaktním gólu si vyžádal tým Barum time out. Benfika si svoje vedení pohlídala a konečný stav byl pro tento zápas 3:2 ve prospěch Benfiky.

 

Benfika - Blue Flames B 2:2 (0:1)

Góly: Houra, Knol

V druhém zápase se Benfika utkala s týmem Blue Flames B, který suveréně vede tabulku bez jediné ztráty bodů. Benfika vstoupila do tohoto utkání aktivně a soupeře k ničemu nepouštěla. Benfika šla několikrát za sebou do přečíslení, což bohužel nedokázala proměnit. Do protiútoku 2v1 se dostala dvojice Houra - Mikojan, kde chybělo opět finální zakončení. Za hosty úřadoval nám známý Petr "Mlaskoň" Táborský, který se několikrát dostal do samostatného nájezdu na Nováčka. Nováček - Táborský, 2:0! Před koncem prvního poločasu se ujalo mužstvo Blue Flames vedení, 1:0. Hráči Benfiky si v poločasové pauze vyříkali co je potřeba zlepšit a šli do druhého poločasu za vyrovnáním. To se jím také povedlo! Jedlička z poloviny hřiště nacentroval míč před bránů hostí, kde číhal Houra a svým důrazem dokázal míč doklepnout do brány, Benfika tak zaslouženě srovnala stav na 1:1. Hráči Benfiky vycítili šanci a mohli jít také do vedení, po krásné přihrávce tváří v tvář Mikojan přestřelil. Mužstvo hostí se dostalo do brejku, hostující hráč upaloval po lajně s míčem a volil tvrdou střelu přes obránce, tato střela zaplachtila až do brány po teči hostujícího hráče, stav 1:2. Do konce utkání zbývaly necelé 2. minutky, Benfika si v přerušení chtěla vyžádat time out, ale to se nestalo! Při zakládání útoku vyběhl Nováček z brány a stal se tak dalším hráčem Benfiky, po krásné kombinaci našel Jedlička přesným centrem Knola, který pěkným náběhem dokázal uklidit míč do brány, stav 2:2! V tomto utkání se nic vážnějšího nestalo, Benfika tak obrala první tým tabulky o první body.

Hodnocení trenéra: V první řadě bych chtěl pochválit kluky za bojovnost a nasazení, do obou zápasů šli zodpovědně. Náš největší problém se jmenuje zakončení, nedokážeme proměnit vyložené situace 2 na 1 - 3 na 2. Chce to větší klid v zakončení, věřim, že do dalších zápasů se na to připravíme. Speciálně bych chtěl vyzdvihnout Marcela Nováčka, který dokázal zlikvidovat několik tutových šancí.

 

Sestava: Nováček - Jedlička, Čáp, Kozák, Klapal - Mikojan, Houra, Knol, Kašparovský

 

 

                                        

Zpět