Benfika zvládla závěr ligy na výbornou

26.03.2013 17:37

Zdravíme všechny fanynky a fanoušky našeho futsalového týmu Benfika Újezd. V neděli jsme odehráli poslední dvojutkání zimní ligy ve Střelicích! Jelikož to bylo naše poslední vystoupení, chtěli jsme si ho pořádně užít a odvézt si plný počet bodů.

 

Benfika - FC Poutník 1552 3:1

Góly: Čáp, Knol, Krejčí

V prvním utkání náš tým změřil síly s týmem FC Poutník 1552. Jak už jsem dnes jednou zmínil, chtěli jsme vyhrát a podle toho naše hra taky vypadala. Od začátku jsme byli jasně lepším týmem a brzy se i gólově prosadili. Krásnou kombinanční akci zakončil Filip BenjamínekČáp ještě krásnější střelou, která vymetla levou šibenici! I nadále bylo naše mužstvo aktivnější a přidalo i druhou branku. Tu měla na svědomí naše zimní posila z Telnice Miroslav Knol. Soupeři se v polovině utkání podařilo snížit díky zaváhání do té doby perfektní obrany. Kdo je pánem na hřišti ukázal protivníkovi náš nejlepší střelec Jan Krejčí, kdy po bleskově rozehraném autu dokázal dotlačit střelu Jirky Nečase za bezmocného gólmana. V utkání už jiná branka nepadla a tak Benfika svůj první nedělní zápas zvládla na jedničku.



Hodnocení trenérů: Hoši splnili vše o čem jsme před utkáním mluvili a zaslouženě vyhráli. Potěšila mě hra obrany, která až na pár chybiček šlapala výborně. Skvělý výkon podal Marcel Nováček, který se tak na jaře dostává do své obvyklé formy!

                      (Rohový expert Máca Matěj v akci, v levo číhající Miroslav Knol, v pravo Máca Filip)

Benfika - Eliška 1:1

Góly: Čáp


V dnešním druhém utkání na nás čekal tým FK Eliška, s kterým jsme změřili síly v turnaji na Boby.(Nordic Cup pozn.Red.) Tehdy náš tým zvítězil 2:0, takže nám měl soupeř co vracet. Hned po úvodním hvizdu bylo vidět, že obě mužstva zvolila spíše vyčkávací taktiku a prvních pět minut zápasu se navzájem oťukávali. Po tomto až chvílemi nudném začátku se na hřišti strhl opravdový boj o zisk tří bodů. Akce střídala akci a byla jen otázka času kdy se na světelné tabuly začne měnit skóre. Opět to byl náš tým, který udeřil jako první. A opět to bylo naše zázračné dítě Filip Čáp, který otevřel skóre. Jeho dobře mířená střela ze střední vzdálenosti krásně zaplula k pravé tyči soupeřova brankáře. Byl to již 10 gól tohoto nadějného mladíka, který tak v týmové tabulce střelců přeskočil Jirku Nečase, který to do dnešního dne nemůže rozdýchat ;). Po obdržené brance nás protivník začínal přehrávat a tak jsme zvolili strategii zónové obrany a hraní na brejky. Jeden z těchto brejků jsme mohli přetavit v gól, ale náš kapitán Patrik Klapal po krásné přihrávce Mirka Knola v dobrém postavení napálil míč pouze do tyče. Soupeř pro nás začal být stále nepříjemnější a vytvářel si stále víc a víc šancí, které ovšem končili na výborném Marcelovi Nováčkovi! Ten doslova deptal všechny hráče soupeře a diváci v hale pomalu začali skandovat jeho jméno. Myslím, že by se měl Petr Čech začít bát o pozici jedničky v A-týmu ČR! I přes dobrý výkon celého týmu a bezchybných zákrocích našeho „spidermana“ v Marcel Nováčekbráně se našemu sokovi podařilo vyrovnat. Po dětinské a lehce předvídané kličce Honzi Krejčího se soupeř zmocnil míče a upaloval sám na bránu. I přes snahu Patrika Klapala, který chtěl útočníka přerušit skluzem a dobrém postavení našeho gólmana se podařilo hostujícímu mužstvu vymazat naše jednobrankové vedení. Přesto jsme mohli ještě výhru naklonit na naši stranu. 10 vteřin před koncem hlavou chytře tečoval výhoz našeho brankáře Honza Krejčí, a mohl tak odčinit své zaváhání při vyrovnávací brance. Bohužel jeho pokus minul branku o decimetry a tak se Benfika rozešla s Eliškou smírně 1:1.



Hodnocení trenérů: V prvé řadě musíme poděkovat Marcelovi Nováčkovi, který nás v důležitých momentech podržel a upevnil si tak pozici jedničky našeho týmu. Zároveň musím pochválit družstvo jak celé utkání odmakalo. Na hráčích bylo vidět, jak strašně chtějí vyhrát. Bohužel, jak by řekl klasik Franz Straka:Chybělo nám trochu toho štěstíčka“.

 

Sestava: Nováček - Kozák, Klapal, Jedlička, Máca M., Nečas - Knol, Krejčí, Čáp, Máca F., Zapletal

    
                                               

Autor článku: Redakce :-)

 

Zpět