Další důležité vítězství

05.06.2013 21:41

Raz Náraz - Benfika  3:4 (2:1)

Góly: Krejčí 2, Máca F, Jedlička

Benfika odehrála v neděli 2.6 odložený zápas s týmem Raz Náraz. Zápas se odehrál na hřišti Rybnické ve Starém Lískovci, což bylo pro mužstvo Benfiky premiérový start na tomto hřišti.

Zápas v deštivém počasí začal hned s několika nepřestnostmi u obou mužstev. Jak je již tradičním rituálem, první inkasovaný gól obdržela Benfika po ztraceném míči ve středu hřiště a špatném důrazu k soupeři. Na tento nepříznivý stav se hráči Benfiky nemohli dívat a začli střílet ze všech možných situací, což bylo pro oba gólmany v takovém počasí nepříjemné. Hráč Jedlička David se zmocnil míče a svou známou přízemní nekompromisní ránou z vlastní půle nedal hostujícímu gólmanovi šanci. Byla to taková rána, že i kapky deště se raději vyhýbali. Jenže, stav 1:1 na světelné tabuli nesvítil dlouho a mužstvo Raz Náraz se dostalo opět do vedení. Poločasový stav byl 2:1 pro tým Raz Náraz. Hráči Benfiky si v této poločasové pauze vyříkali chyby a do druhého poločase šli s nepříznivým stavem něco udělat. Vyrovnání přišlo po krásné akci Honzi Krejčího. Po tomto vyrovnávacím gólu určovala tempo hry Benfika. Krásná akce v podání dvojice Máca Filip - Knol, když od vlastní poloviny se řítili na branku soupeře, několikrát si míč krásnými přihrávkami vyměnili, z pravé strany Knol přihrával před bránu Mácovi, který krásnou střelou k tyči nedal soupeřovému gólmanovi šanci a Benfika šla poprvé v zápase do vedení. Krejčí svojí chutí a aktivitou nedával soupeři vydechnout, čím také vybojoval gólový stav 4:2 pro tým Benfiky, která vedla už o dvě branky. Necelé 3. minutky před koncem zápasu vystřelil hostující hráč přes dva bránící hráče a snížil na 4:3. Po tuto dobu míč ovládalo mužstvo Benfiky na svých kopačkách a pohlídalo si tak důležité vítězství 4:3.

 

Hodnocení trenéra: Začátek zápasu jsme opět zaspali a v první půli jsme darovali soupeři dvakrát vedení. Po poločasových proslovech jsme si řekli o co bojujem a taky jsme se k tomu takto postavili. Soupeř byl nepříjemný a pro nás to bylo vydřené vítězství, hráči si zaslouží pochvalu za tuto bojovnost a nasazení. Zároveň bych chtěl vyzdvyhnout Marcela, který má na této výhře také velký podíl svými důležitými zákroky.

 

Sestava: Nováček - Klapal, Jedlička, Nečas, Kozák - Máca F., Houra, Krejčí, Knol

 

                                         

 

Zpět