Další smolná neděle

05.02.2013 00:52

Benfika - Raz Náraz 2:2

Góly: Klapal, Jedlička

V dnešním zápase se Benfika utkala s týmem Raz Náraz s kterým se utkává i v 3.C Třídě brněnské futsalové ligy. Do utkání jsme vstupovali s jasným cílem zisku tří bodů které byly téměř povinností vzhledem k soupeřově umístění v tabulce. Bohužel opak byl pravdou, časté chyby v obraně znamenaly dvoubrankové vedení soupeře když obě branky vstřelil nám velice známí hráč Lesenský (speciálně pro tebe Davčo LANGOŠ). Zhruba v polovině utkání začala Benfika soupeře přehrávat. Po několika slibně vyhlížejících akcích kdy nám chybělo trošku štěstíčka a někdy i nemohoucnost našich útočníku bohužel vyšli naprázdno. Snížení přineslo až úchvatné sólo kapitána Klapala který prošel od půlky přes všechny hráče soupeře a mazácky s klidem rozeného střelce skóroval, a vybičoval tak celé mužstvo k drtivému závěru. Od této chvíle bylo na hřišti jen jedno mužstvo a nikdo s přihlížejících nepochyboval že se nám podaří vyrovnat. To se podařilo 20 sekund před koncem kdy se soupeř věnoval více diskutováním s rozhodčím než našemu zahrávání přímého volného kopu, který na rychlo rozehrál Filip Čáp a geniální přihrávkou vybýdnul ke skórování Davida Jedličku který bez problémů vyrovnal nádhernou střelou do horního růžku branky. Poté už následovalo pouze rozehrání soupeře a konečný hvizd rozhodčího.


Hodnocení trenérů: Do zápasu jsme vstoupili tím nejhorším možným způsobem. Nikdo si nedokáže vysvětlit proč přišel tak špatný začátek na vině je pravděpodobně špatné přistupování k hráčům soupeře a určitě i jeho podcenění. Musím ale říct že mě potěšil samotný konec utkání kdy tým ukázal svůj charakter a dokázal soupeře doslova vymazat z hřiště.
 

                                                                 

Benfika - Flamengo 3:4

Góly: Knol, Krejčí, Máca M.

V našem dnešním druhém zápase jsme změřili síly s týmem Flamengo. Bohužel i v tomto utkání jsme brzo prohrávali o dvě branky. Soupeř nás přehrával především svými smrtícími brejky které nám dělali obrovské problémy. Poté přišla velká chvíle našeho „Telnického Fantoma“ Miroslava Knola. Ten totiž zahrával přímý volný kop a zahrál ho tak bravůrně, že mu tleskali i hráči soupeře včetně rozhodčích. Jím vypálený projektil zaplul kolem zdi přímo do levého horního růžku. Bohužel i poté nás soupeř nepřestal přehrávat a vstřelil další branku znamenající opět dvoubrankovou ztrátu. I na tu jsme rychle odpověděli a vstřelil jí momentálně náš nejlepší střelec Jan „KULOMET“ Krejčí. I to soupeře nezastavilo a opět po chvíli udeřil a zase se dostal do dvoubrankového vedení. A aby toho nebylo málo při jednom úniku soupeřova hráče se nám zranil náš nejskušenější hráč kapitán Patrik „Dědek“ Klapal. Závěrečných pět minut patřilo nám kdy nejprve snížil na rozdíl jediné branky Matěj Máca, a poté mohl vyrovnat již dnes jednou zmińovaný Miroslav Knol, který zahrával pokutový kop. Po krásném rozběhu však nezamířil přesně a gólman soupeře jeho pokus kryl. Vyrovnání neznamenalo ani závěrečné power play a tak Benfika podlehla Flamengu smolně 3:4.
 

Hodnocení trenérů: Opět špatný vstup do utkání vedlo nakonec i k naší prohře. Tým ovšem ukázal že když je potřeba zabrat dokáže přehrát jakéhokoliv soupeře a nechá ze sebe na hřišti víc jak sto procent. Když zlepšíme vstup do zápasů a vyvarujeme se hloupých chyb, můžeme vyhrát jakékoliv utkání.

 

Sestava: Nováček - Klapal, Jedlička, Máca M., Nečas - Krejčí, Máca F., Čáp, Knol

 

Zpět