Další zaváhání Benfika nepřipustila

10.02.2013 15:36

Benfika - Schalke 3:1

Góly: Zapletal 2, Krejčí

Další zaváhání si Benfika nepřipustila a naplno bodovala po dvou neúspěšných víkendech. Uběhl týden a tak pro vás máme další reportáž z dnešních utkání Benfiky Újezd. Naším prvním soupeřem byl tým Schalke. Od úvodního hvizdu jsme byli aktivnějším celkem a nedarovali soupeři ani metr místa na hrací ploše. Bohužel to byl právě soupeř, který udeřil jako první, kdy se po nepřehledné situaci před naší brankou nejlépe zorientoval jeden ze soupeřových útočníků a pohodlně skóroval. Naši hráči ovšem nepřestali hrát a díky dobrému napadání soupeře se dostavilo vyrovnání. To pro náš tým zařídíl Miloš Zapletal dobře mířenou technickou střelou po krásné nahrávce Miroslava Knola. Benfika vycítila svou šanci na obrat a zatlačila soupeře do kouta. Naše velká chvíle přišla zhruba 7 minut před koncem, kdy nádherný centr Davida Jedličky šibalsky dopravil do branky nám velice známý ostrostřelec Jan Krejčí, kterého může mrzet jen to, že tento gól nezachytila ani jedna kamera jinak by jsme dnes na Nově viděli v rubrice Borec na Konec právě tuto skvostnou akci. I po tomto gólu jsme nepřestali soupeře válcovat a přidali jsme další branku, kterou vstřelil opět Miloš Zapletal hrající za náš tým svůj životní zápas. Nesmíme zapomenout a vyzdvihnout i nádhernou přihrávku Jiřího Nečase po které bylo dopravit míč do sítě spíše poviností než nutností. Ke konci zápasu zkoušel soupeř hrát bez brankáře, ale díky dobře zorganizované obraně a skvělým zákrokům naší jedničky Marcela Nováčka se mu to nepodařilo a tak se Benfika mohla radovat ze zisku 3 bodů.


Hodnocení trenérů: Konečně jsme předvedli výkon na který jsou naši fanoušci zvyklí, nedopouštěli jsme se zbytečných chyb a vzorně bránili! Z mého pohledu to byl perfektní výkon!!!!

 

Benfika - Numero Uno 3:0

Góly: Krejčí 2, Nečas

Druhý soupeř na kterého jsme dnes narazili byl tým s exotickým názvem Numero Uno!!!Do zápasu jsme vlétli nabuzeni výtězstvím z předchozího duelu a tak naše hra byla od samého začátku pro soupeře nepříjemná. Přesnými přihrávkami jsme soupeři na delší dobu nepůjčili balón a natlačili ho před vlastní branku. Tato naše hra nám přinesla několik rohových kopů z nichž jeden se nám podařil proměnit. To když ho zahrával náš nejlépe přihrávající hráč z tohoto místa „mladičký Fidel“ Filip Čáp a našel přesně nohu prozměnu našeho nejlepšího střelce Jana Krejčího, který se z bezprostřední blízkosti nemýlil a tak na světelné tabule svítilo 1:0 pro naše mužstvo. Poté jsme měli několik dalších příležitostí navýšit skóre, kdy například Miroslav Knol  po skvělé akci nedokázal trefit prázdnou branku ze tří metrů. Benfika nadále určovala tempo hry a tím se nám podařilo střelit další branku, kterou dal dnes už několikrát zmiňovaný Jan Krejčí  a připsal si na konto už svou 11 branku. Upevnil si tak vedení v klubových tabulkách střelců pro zimní ligu. Další akce v podání Matěje "Koloděje" Máci, ten prošel středem obrany jako nůž máslem a napřahuje ke střele! Jeho nepřesná rána nártem mnoho vzruchu v hale nevzbudila, ale Pepi Bican se teď jistě otáčí v hrobě. Do další šance se dostal náš druhý nejlepší střelec mužstva Jiří Nečas, ale ten nedokázal v samotném úniku překonat gólmana soupeře. O necelé 4 minutky později přišla skvělá příležitost, kdy se do míče opřel náš Levonohý DynamitJiří Nečas a nádhernou ranou k pravé tyči pojistil naše vedení na 3:0. Následně přišla slabší chvilka našeho týmu ovšem díky bravůrním zákrokům Marcela Nováčka soupeř nedokázal využít tohoto malého výpadku. Měli jsme i kus štěstí, kdy při jednom obranném zákroku mohl být vyloučen náš kapitán Patrik Klapal, ovšem díky včasnému se omluvení soupeři a po domluvě rozhodčích se mu dostavilo jenom mírné varování. Ve zbytku zápasu se na hrací ploše nestalo nic co by stálo za zmínku a tak si Benfika pohodlně došla pro dnešní druhé 3 body.


Hodnocení trenérů: Opět skvělý a téměř bezchybný výkon. Doufám, že dnešní výkony náš tým nakopnou a budeme i nadále stoupat tabulkou vzhůru. Ještě bych chtěl poděkovat všem hráčům za vzornou přípravu na dnešní zápasy a jak už sem jednou řekl doufám že v tomto trendu budeme pokračovat i nadále!!!

 

Sestava: Nováček - Jedlička, Máca M., Krejčí, Klapal - Knol, Čáp, Nečas, Zapletal

 

Autor článku: Redakce :-)

Další utkání v rámci zimní ligy odehraje Benfika s mužstvem Juve v neděli 17.2 od 11:30. 

 

Zpět