Dění v Benfice #1

04.02.2014 12:30

Naši nejdražší fanoušci, poslední dobou je náš web docela neaktivní, tak vám přinášíme informace, co se poslední dobou děje v naši milované Benfice, aby jste si nemysleli, že na Vás úplně kašlem.

Mikulášským turnajem v Hustopečích, kde Benfika vybojovala skvělé druhé místo, skončila podzimní část sezóny a hráči Benfiky si mohli začít užívat zase volna bez futsalu. Ikdyž to trvalo jen měsíc a stejně se všichni hráči sešli v plné zbroji na tradičním Vánočním fotbálku proti drogám. Hustopeče 2. Místo

Připrava našim hvězdám začla už 12.1. Prvním dvojkolem Zimní futsalové ligy ve Střelicích (dále jen ZFL). Loni byla Benfika v téhle kvalitně obsazené lize přesně ve středu a to třináctá (10-4-10), ikdyž prvotním plánem bylo skončit do desátého místa. Letos už ale Benfika tyhle ambice chce potvrdit a do desátého místa určitě skončit. Dokonce se mluví o tom, že jsou ambice na medailové pozice.

Hráčský kádr, který bojujeje v ZFL, má oproti podzimní části pár změn:

Musíme se obejít bez Miry Knola, který si přál trošku volna a je dlouhodobě zraněný, je to s ním tak vážné, že chodí hrát za Tennessee. Ale v posledním dvojzápase proti Arsenalu a Templářům nám svým už dlouho nevídaným kvalitním výkonem pomohl.

Dále nám chybí historicky nejlepší střelec týmu Jan "Džanek" (nebo v jiných částech republiky známý jako "Krejča") Krejčí. Který se díky zkušenostem z Benfiky a také díky svým výkonům, které podal za náš tým, dostal do hledáčku Třince, který hraje Fotbalovou národní ligu. Tímto mu přejeme ať je ve svém působení úspěšný a hlavně ať se brzo uzdraví, protože je zase klasicky zraněný....

A jako poslední nám chybí náš kapitán Patrik Klapal, ten ale kapitánskou pásku přenechal už během podzimní části Marcelovi Nováčkovi.

Do ZFL nastupuje Benfika v téměř stejné sestavě jako hrála v podzimní části sezóny. Jen s jednou a to dost znatelnou posilou, kterou je Fana Sedláček. Toho jsme si zapůjčili od Saňařů, protože za poslední roky dal snad nejvíce gólů na světě a my se v koncovce trápíme. Takže doufáme, že se hráči jako třeba Zoro od Fany něco přiučí a začne dávat góly.

Základní sestava pro ZFL: Nováček - Jedlička, Čáp, Máca M., Kozák - Mikojan, Sedláček, Houra, Nečas

Jak již bylo zmíněno, 12.1. začla Benfika ZFL a v úvodním kole si připisuje do tabulky hned 6 bodů po dvou výherních zápasech.

                    
                      
Benfika - Mitra 2:1 - Góly: Nečas, Houra / ŽK: Čáp
Benfika - Raz Náraz 3:0 - Góly: Nečas, Čáp, Kozák / ŽK: Máca M.

O týden později si po dalších dvou skvělých výkonech připisuje Benfika na své konto další dvě výhry.

Benfika - RLF 5:1 / Góly: Sedláček 3, Kozák 2
Benfika - Juve 3:1 / Góly: Čáp 2, Sedláček / ŽK: Máca M.

 

Třetí hrací den se už bohužel takhle skvěle nepovedl a po obrovským množství zahozených šancí dosáhla Benfika jen na 1 bod ze dvou zápasů.

Benfika - Vyšší Princip 0:1 -  ŽK: Jedlička
Benfika - Atraps "A" 2:2 - Góly: Čáp, Sedláček 

Poslední dvojzápas teď o víkendu si ale Benfika opět napravila chuť. V prvním zápase si Benfika poradila s lídrem zimní ligy a obrala Arsenal Taurito Kuřim o prvni body vítězstvím 3:2. Vítěznou branku vsítil Filda Čáp, jenž si touto trefou udělal dárek k narozeninám. V druhém utkání porazila Benfika těsně 2:1 Templáře Kuřim.

Benfika - Arsenal Taurito Kuřim 3:2 / Góly: Sedláček 2, Čáp / ŽK: Nováček
Benfika - Templáři Kuřim 2:1 / Góly: Houra, Sedláček

 

Po 8. zápasech se Benfika nachází na 4. místě s 19. body, bilancí 6-1-1 a se skóre 20:9.

                     


 

Zpět