Na kus řeči s Jiřím Nečasem #2

22.03.2013 14:30

Zdravíme všechny fanynky a fanoušky našeho futsalového týmu FK Benfika Újezd! Jak jsme již slibovali, budeme Vám přinášet rozhovory se všemi členy týmu.

V druhém díle těchto rozhovorů si představíme vedoucího mužstva Jiřího "George" Nečase.

Post: obránce
Narozen: 18.7.1991
Výška: 189 cm
Váha: 90 kg
Pref. Noha levá

 

 

 

  • Byl jste u zrodu týmu Benfiky. Jste jako vedoucí mužstva spokojen se současným mužstvem? A co by jste změnil?

Zdravím tě. Spokojen jsem, až tak jsem nečekal, že všechno ze začátku bude tak rychle fungovat. (pozn.red. klub založen v Srpnu 2012) Před sezónou jsme absolvovali několik turnajů, jakožto neznámý tým a svou hrou jsme slýchali samé chvály. V mužstvu jsou i hráči, kteří si futsal hrát nevyzkoušeli a teď patří k oporám týmu. Jde vidět jejich chuť hrát a to mně těší.

  • Jak jste spokojen s výkonem v zimní lize?

Spokojen jsem i nejsem. Dokážeme zahrát perfektní výkon, podruhé naopak. V lize je herní den neděle, a to je pro některé hráče velký problém. Jak je známá horečka sobotní noci a pár jedinců si neumí říct STOP. Což se v utkání projeví a herní výkon upadá. Nadruhou stranu musim mužstvo pochválit, dokážeme hrát vyrovnanou partii například s mužstvem, který se nachází o pět tříd výše. Velká překážka pro naše mužstvo se jmenuje zakončení. Vypracujeme si několik gólových příležitostí, ale toto právě neumíme proměnit což stojí i v některých případech body. Nejčastěji od rozhodčích slyšíme: „Borci, vy máte za zápas tolik gólových šancí, což ostatní mužstva si nevypracují za dva zápasy“.
 

  • V poslední době se vám střelecky nedaří už 3 utkání jste nevstřelil branku čím to je?

K vám se to ještě nedostalo? O týmového střelce jsem se tahal několik kol s Džankem(pozn.red.Jan Krejčí) a poprosil mně, abych ho pustil do trháku. Takže místo střely, se snažím najít právě přihrávkou už kanonýra mužstva Honzika.

  • Věříte týmu, že dokáže vybojovat postup do 2. Třídy?

V podzimní části jsme jako tým předváděli perfektní hru a dokázali jsme přehrát i týmy, které sestoupili z vyšší soutěže a několik let se pohybují v této hře. Podzim jsme zakončili na krásném druhém místě, ale bude to boj. Na prvního ztrácíme 2 body, ale i tým pod náma ztrácí právě na nás 2 body. Věřim, že příprava na jarní část sezóny byla výborná. Hlavně Zimní Liga, kde jsme ve 24 odehraných zápasů určitě pochytili nějaké zkušenosti. Jarní část začíná 14. dubna, kde budeme bojovat o postupové příčky.
 

  • Splňuje podle vás Patrik Klapal vše co se dá od kapitána očekávat, a jak by jste ohodnotil jeho přínos na hřišti vzhledem k jeho věku?

Jako kapitán mužstva, by měl jít pro tým příkladem, což se bohužel nedá pokaždý tak nazvat. Jako hráč je obohacen fotbalovou zkušeností, dokáže mužstvo vyhecovat a dotlačit k vítězství. Jelikož je nejstarší hráč mužstva a zároveň kapitán, čekal bych, že si sjedná větší respekt od hráčů ke své osobě. Jinak bych chtěl Patrika pochválit, má snahu tým zlepšovat, baví ho to a můžu se na něho spolehnout s věcma ohledně Benfiky.
 

  • Zimní liga pomalu vrcholí máte nějakou představu na jakém místě by jste se chtěli umístit?

Tuto neděli tj. 24.3 odehrajeme poslední dva zápasy 6. Ročníku zimní futsalové ligy ve Střelicích. Věřim, že zabojujem a umístíme se do desátého místa. Byla by to úspěšná zimní liga a zároveň příprava.

  • Jaké jsou podle vás přednosti vašeho týmu a máte naopak i nějaké slabosti?

Jako zakladatel mužstva se snažím obětovat hodně času právě pro tým. Snažim se, aby vše fungovalo jak má. Zjištuji a sleduji veškeré informace a předávám je do mužstva, aby bylo na vše připraveno. Založení mužstva bylo trošku namáhavé, ale začátky jsou všude se vším těžké. S tim mi nejvíce pomáhá Patrik Klapal. Teď mi to kluci vrací svými výkony a můžu říct, že začátek zapojení mužstva do futsalového koloběhu se podařil na výbornou.
 

  • Co pro vás znamená hrát v týmu Benfiky?

Hrát v Benfice si vážím, především mně těší kolektiv, který tu je. Je tu výborná parta se kterou je o zábavu postaráno.

 

Tak tohle byl druhý díl našeho povídání s hráči Benfiky. Příští týden se můžete těšit na rozhovor s gólmanem Marcelem Nováčkem! Děkuji za vaši pozornost a za týden nashledanou těšíme se na Vás ;) !

 


Autor článku: Redakce sportu a zábavy!

 
 

 

Zpět