Na kus řeči s Patrikem Klapalem #1

14.02.2013 13:20

Zdravíme všechny fanynky a fanoušky našeho futsalového týmu FC Benfika Újezd! Po vážnější debatě týmového vedení jsme se shodli, že by jsme Vám měli náš tým trochu lépe představit. Každý týden Vám tedy přineseme rozhovor s jiným hráčem, kterého pro vás vyzpovídáme. Doufám, že se Vám naše nová rubrika bude líbit a dozvíte se o členech našeho kádru zajímavé informace.


V prvním díle těchto rozhovorů si představíme kapitána Patrika "Ángel" Klapala.

Post: obránce
Narozen: 2.10.1983
Výška: 183 cm
Váha: 79 kg
Pref. Noha pravá



Začneme tak trochu jinak. Všimli jsme si, že na zádech máte jmenovku na které stojí jméno Ángel. Má to nějaký zvláštní význam?

(smích) Ani bych neřekl význam spíš taková sranda :) Spousta kamarádů mi říká, že jsem mu docela podobný (pozn. Redakce hráč Ángel Di María), i když já nemám tak obrovský nos (opět se směje) Ale tak pořád si myslím, že je to lepší než má druhá přezdívka která zní Rumun to bych asi na drese nosit nechtěl :)

 

  • V týmu jste nejstarší, jak vycházíte s ostatními hráči? Nedochází mezi vámi ke generačním neshodám?


Ne kdepak, máme skvělý tým a pokud máme mezi sebou nějaké rozepře okamžitě si je vyříkáme, aby to nemělo dopad na naše výkony.
 

  • Proslýchá se, že po příchodu Miroslava Knola vám začli hráči říkat novou přezdívkou, kterou vymyslel právě tento nováček ve vašich řadách. Co je na tom pravdy?


To bych rád věděl, jak se to dostalo až k vám (opět dlouhý smích). Ano je to pravda začlo se mi říkat trošičku jinak.


 

  • Mohl by jste nám tuto přezdívku prozradit?

 
No tak kluci mi začli říkat Dědek!

 

  • Jak by jste ohodnotil současný tým?


Jak už jsem dnes jednou řekl, máme skvělý tým, který dokáže zabrat když je potřeba. Můžeme se jeden na druhého spolehnout a v zápasech necháme vždy vše co nechat můžeme. Nikdo se na hřišti neulívá, opravdu každý dá týmu vše co v danou chvíli může.

  • Má váš tým nějaké slabiny?


Ano, bohužel nás někdy před zápasem lapí do svých spárů démon v podání horečky sobotní noci a na našich výkonech to jde někdy při zápasech znát. Ale poslední dobou musím říct, že si na tento problém dáváme pozor a snažíme se dodržovat životosprávu před zápasem.
 

  • Zhruba za měsíc začne druhá polovina sezóny. Po podzimní části jste na postupové druhé příčce. Jaké jsou vaše cíle v druhé polovině sezóny?


Cíl je jasný - postup do vyšší soutěže. Samozřejmě by bylo příjemné postoupit z první příčky. Tým má vždy zájem umístit se co nejvýše. Ale pokud to nevýjde spokojíme se i s druhou postupovou příčkou.
 

  • Myslíte si, že se vám povede i druhá polovina sezóny tak jako ta první?


Všichni jsme si vědomi toho, že si na nás mužstva budou dávat pozor. Na začátku jsme byli jakožto nový tým pro ostatní mužstva velká neznámá. Po polovině soutěže už ovšem budou všichni soupeři nepříjemnější a pozornější. Na druhou stranu si myslím, že pokud budeme předvádět takové spolehlivé výkony jako jsme předváděli na podzim, mohlo by to vést k vytouženému postupu.
 

  • Na závěr ještě jedna otázečka. S jakým hráčem z týmu se vám nejlépe hraje?


Upřímě je mi to jedno. Všichni dokážou hrát s každým. Nikdy se nám nestalo, že by někdo nešel střídat pokud by na hřišti neměl hráče s kterým mu to klape. Ano je tu pár hráčů s kterými mi to jde lépe, ale nevybírám si. Nikdy jsem nerozlišoval hráče podle toho jak je na tom technicky, ale jakou práci pro tým na hřišti odvádí.
 

 

  • Tak tedy ještě jedna otázečka kterou bude dostávat každý hráč! Co pro vás znamená hrát v týmu Benfiky?

Jelikož jsem jeden ze zakladatelů týmu musím říct, že cítím velkou zodpovědnost za naše výsledky. Teď trochu odbočím od tématu. Musím vyzdvihnout našeho vedoucího mužstva, kterým je Jiří Nečas. Bez něj by jsme asi nebyli tam kde momentálně jsme. Jeho práce v klubovém vedení je neocenitelná a myslím, že nejsem jediný kdo ho bude takto hodnotit.


Tak tohle byl první díl našeho povídání s hráči Benfiky. Příští týden se můžete těšit na rozhovor s hrajícím trenérem a vedoucím mužstva Jiřím Nečasem! Děkuji za vaši pozornost a za týden nashledanou těšíme se na Vás ;) !



Autor článku: Redakce sportu a zábavy!

Zpět

Diskusní téma: Na kus řeči s Patrikem Klapalem #1

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.