Nevydařený víkend

13.03.2013 23:52

Zdravíme všechny fanynky a fanoušky našeho futsalového týmu FK Benfika Újezd! Předem bychom se chtěli omluvit za menší neaktivitu na našem webu. Náš šéfredaktor odletěl na dovolenou do Rumunska, tak jsme to trochu flákali.

Ve zkratce: Benfika odehrála dne 3.3.2013 dvě utkání a obě dvě prohrála. Bohužel se nějakým záhadným způsobem ztratil rozbor zápasů, tak jen pro pořádek zde máte alespoň výsledky Bianco - Benfika 3:2 , Atlantis - Benfika 3:1. Ještě jednou příjměte naši omluvu. Děkujeme za pochopení!

Přinášíme Vám reportáže z utkání, které byly na programu 10.3.2013. Netradičně byly na programu hned tři utkání. Naše mužstvo se muselo obejít bez dvojice klíčových hráčů Miroslava Knola, kterého zkolila viróza rumového opojení a Honzi Krejčího, který měl na programu jakožto naše superstar zápas v 3. Ligové Břeclavi. Hlavně absence našeho nejlepšího střelce Krejčího byla znát už v kabině před zápasy, kdy hráči se slzou v oku koukali na prázdné místo našeho snipera! Do zápasů nevedl naše mužstvo obvyklý kapitán Patrik Klapal, ale Jiří Nečas který vyslyšel přání našeho kapitána a navlékl tak na svou levou ruku bílou pásku s velkým černým C uprostřed právě on. V prvním zápase nám čelil tým Obřany!

 

Obřany - Benfika 2:3

Góly: Klapal, Nečas, Jedlička


Do zápasu Benfika nevstoupila zrovna v nejlepší formě a hned z první vážnější šance inkasovala. To když po lajdácky rozehraném rohovém kopu Filipa Máci upláchl našemu nejstaršímu hráči (Patrik Klapal pozn.red.) jeden ze soupeřovích útočníků. V tváří v tvář nedal našemu golmanovi nejmenší šanci a chytrým lobem otevřel skóre. Benfiku inkasovaný brzký gól vybičoval k lepšímu napadání soupeře čímž se dočkalo zaslouženého vyrovnání. Na svědomí ho měl dnes už několikrát zmiňovaný Patrik DědekKlapal. Kdy po čistém zákroku odebral na polovině soupeře míč útočícímu hráči a jak už jsme u něj zvyklí tvrdým a přesným bodýlkem vyrovnal. Soupeř se rychlého vyrovnání nezalekl a zhruba v polovině utkání se opět dostal do vedení. To když po menším závaru před naší brankou nedokázal nikdo z naší obrany odkopnout poskakující míč z pokutového území čehož soupeř využil a pohodlně se opět ujal vedení. Ve chvíli kdy na světelné tabuli svítil čas 7:48 a skóre 1:2 v náš neprospěch ukázala Benfika, že když chce dokáže bojovat a to přineslo zasloužené vyrovnání! Výborně zahraný signál z přímého volného kopu Davidem Jedličkou dokázal před bránou sklepnout do sítě Jiří Levonohý DynamitNečas způsobem, který by mu záviděl i Komeťácký Miroslav Holec. To ovšem nebylo z naší strany vše. 90 vteřin před koncem napřáhl z velké dálky výborně hrající David ShrekJedlička, a po vzoru PatrikaDědka Klapala bodýlkém poslal náš tým do vedení, které nakonec znamenalo i naše výtězství!


Hodnocení trenérů: Bohužel nás opět zaskočil začátek utkání kdy jsme dovolili soupeři poměrně snadno vstřelit branku. Musíme hráče pochválit za bojovnost a krásné výtězství, ovšem je potřeba také upozornit na zahrávání našich standartních situací a autů. Někdy je to až lajdácký přístup za který pykáme. Musíme tedy na tréninku zapracovat na zlepšení.

 

ABH Design - Benfika 6:1

Góly: Máca Matěj

V našem druhém utkání proti nám stál soupeř ABH Design.
Tentokrát jsme měli do utkání přímo raketoví start! První naše střela vyražená gólmanem znamenala rohový kop. Ten zahrával náš benjamínek Filip Čáp, a jeho přihrávka našla nikým nehlídaného Matěje Mácu, který zachoval klid a přízemní střelou otevřel skóre. Bohužel to byla naše jediná radost v utkání. Tak strašný zápas Benfika nepamatuje shodují se všichni hráči. Během několika minut dokázal soupeř náš tým nevídaným způsobem rozebrat a nadělit nám k tomu ještě čtyři góly! Což zamávalo i s jinak ledově klidným gólmanem našeho týmu Marcelem Nováčkem. Který to dal všem na vědomí zakopnutím míče a hlasitým projevem po kterém museli v okolních vískách maminky zakrývat svým ratolestem uši, aby se tak nepřiučili nějakému tomu vulgárnímu výrazu. K vývoji utkání napomohl i hlavní rozhodčí, který by snad odpískal faul i včele opylující květ pampelišky. Nemá cenu nijak dále popisovat toto utkání, které nakonec po dvou nesmyslně nařízených penaltách skončilo debaklem 6:1.


Hodnocení trenérů: Suveréně nejhorší zápas našeho týmu. Tak dobrý start do utkání a my ho nedokážeme využít k zisku nějakého toho bodu. Mrzí mě i nedisciplinovanost některých hráčů kteří místo sledování hry neustále sledovali a zpochybňovali výroky rozhodčího! Tím ovšem neobhajuji jeho výkon, který byl z mého hlediska velice nekvalitní a neprofesionální!

 

Moravany - Benfika 2:0

Naším třetím a posledním soupeřem hracího dne byl tým Moravan, který patří do top 5 Střelického turnaje.
Naši hráči unaveni a znechuceni z předchozího zápasu museli hned na začátku spolknout další hořkou pilulku. Nejprve po nevybíravém zákroku jednoho z protihráčů dohrál vinou zranění Filip Čáp, a aby tomu nebylo málo z přesného výhozu golmana dokázal protivníkův útočník přeskočit ve vzduchu jinak perfektního hlavičkáře Davida Jedličku a vstřelit vedoucí branku Moravan. I přes neuvěřitelnou bojovnost a touhu vývoj zvrátit a obrat favorita o body se nám sen rozplinul díky inkasované druhé brance, která spadala do kategorie spíše těch nešťastných a smolných. Na konci utkání již byla únava z nabytého víkendového programu znát na všech hráčích a tak se tým zaměřil spíše na defenzivní činost a dohrál zápas v poklidném tempu.


Hodnocení trenérů: Velká škoda kdyby byl toto náš dnešní první zápas sem přesvědčen, že by sme ho dokázali bodovat. Bohužel únava na našich hráčích byla viditelná a cítit při každém pohybu.

 

Sestava: Nováček - Klapal, Jedlička, Máca M., Kozák - Čáp, Nečas, Zapletal, Máca F.

 

Autor článku: Redakce :-)

                                         

Zpět