Ohlédnutí za odehranými zápasy Benfiky

15.05.2013 19:20

Benfika zahájila jarní část ligy a má za sebou odehraných 5 kol, které si podrobněji shrneme v článku.

Benfika - SOŠ OOM B 8:4 (4:2)

Góly: Krejčí 3, Knol 3, Máca M. , Klapal

Jako první se nám po zimní pauze postavilo mužstvo SOŠ OOM B. Od začátku jsme byli lepším týmem, ale bohužel jsme se nemohli gólově prosadit, čehož využil soupeř a po ojedinělém průniku dokázal otevřít gólový účet tohoto ukání. Obdržený gól naše mužstvo nakopl a díky dvěma trefám Miry Knola a Honzi Krejčího jsme dokázali otočit výsledek v náš prospěch. Poté už bylo na hřišti pouze naše mužstvo a až na pár zbytečných chyb v obraně jsme dokráčeli za pohodlným vítězstvím.

Saňaři C - Benfika 4:1 (1:0)

Góly: Čáp

Na programu dne bylo také pro fanoušky velmi atraktivní derby mezi naším týmem a týmem Saňařů C.
Na zápas jsme byli velmi natěšení a odhodláni předvést stejný výkon jako na podzim a odvést si ze zápasu plný počet bodů. Bohužel h
ned od začátku jsme poznali, že tomu tak nebude a brzy jsme prohrávali. Benfika si vybojovala po inkasované brance několik brankových příležitostí o vyrovnání, kdy například po nádherné přihrávce Miroslav Knol netrefil odkrytou branku soupeře. Soupeř nás přehrával i nadále a především jeho smrtíci brejky nám dělali velké problémy, z čehož padl i další gól do naší branky. Zhruba 10 minut před koncem pro nás vykřesal jiskřičku naděje Filip Čáp, když chytrým lobem překonal gólmana soupeře. Bohužel jsme po této brance nevyužili dvě dobré brankové příležitosti což potrestal soupeř čtvrtou brankou a definitivně srazil náš tým na kolena.
 

Sestava: Nováček - Klapal, Nečas, Máca M., Kozák - Knol, Čáp, Krejčí

11. a 12. kolo 14. 4. 2013
 

Benfika - Musketeers 2:0 (1:0)

Góly: Klapal, Nečas

V tento hrací den jsme měli na programu jen jedno utkání proti průměrnému týmu Musketeers. Jedním slovem by se tento zápas dal popsat jako velké trápení našich útočníků. K vidění bylo obrovské množství našich neproměněných někdy až tisíci procentních šancí ale gól ne a ne padnout. Jakoby se na trápení útočníků obránci nemohli dívat a tak vzali osud utkání do vlastních rukou. Nejprve kapitán Klapal  po krásné individuální akci a ještě hezčím zakončením otevřel skóre utkání. O pár chvil později rozhodl utkání druhý bek Jirka Nečas po skvělém zběhnutí si na rohový kop nezvykle pravačkou prostřelil vše co mu stálo v cestě a pojistil tak náš náskok. Musíme též vyzvednout výkon Marcela Nováčka který byl opět stoprocentní.
 

Sestava: Nováček - Klapal, Jedlička, Kozák - Nečas, Čáp, Knol

13. kolo 28. 4. 2013
 

ELDO - Benfika 0:3 (0:2)

Góly: Houra 2, Čáp

V tomto kole nás čekali dvě utkání s tými bojujícími o postup.
Jako první se nám postavil tým ELDO, který je v tabulce těsně pod námi. Do utkání jsme vlétli jako uragán a nedali soupeři možnost nás nějak překvapit. Jako první otevřel skóre navrátilec po dlouhém zranění Filip
IBRAHIMOV Houra, kdy krásně zahraný aut Davida Jedličky usměrnil hlavou za záda bezmocného gólmana. Stejná dvojice Jedlička - Houra přidala také druhou branku. Jedlička krásně vybojoval míč u vlastní branky a sprintem utekl po lajně hráčům soupeře, z druhé vlny si sbíhal Houra, který dostal krásný míč před bránu a dodal tak mužstvu klidné vedení 2:0. Definitivní tečku za utkáním udělal Filip Čáp kdy využil chybu obránců soupeře a pohodlně skóroval.
 

Benfika - Frutti di Mare 4:4 (4:2)

Góly: Krejčí 3, Nečas

Boj o postup, tak by se dalo nazvat naše druhé utkání, kdy proti nám stálo mužstvo vedoucí tabulku Frutti di Mare.
Utkání pro nás začalo velice slibně, kdy hned první vážnější šanci proměnil Honza Krejčí pro kterého bylo po krásné přihrávce Fildy Máci skórování
velice jednoduché. Soupeř byl velice nepřijemný a po hrubce naší obrany dokázal odražený míč dopravit za záda bezmocného Marcela Nováčka. Vedení na naší stranu vrátil opět Honza Krejčí, jeho projektil z poloviny hřiště nedokázal soupeřův gólman ani zaregistrovat natož chytit. A galapředstavení našeho útočníka pokračovalo z čehož neměl radost opět brankář soupeře, když z něho Honza povedenou kličkou alá Běž na párekdoslova vytřel podlahu a pohodlně zkompletoval hattrick. A aby toho nebylo málo další parádní akci předvedl Jirka Nečas, nejprve vyhrál souboj před naší brankou, aby poté parádní kličkou zesměšnil hned dva hráče soupeře a tuhle svojí extraparádu ke všemu ještě mazácky zakončil. Soupeř poté dostal možnost zahrávat penaltu z 10 metrů, kterou náš jinak spolehliví brankář bohužel nezachytil. V poločase platil stav utkání 4:2 v náš prospěch. V druhém poločase jsme byli opět kvalitnějším týmem a šli si pohodlně za vítězstvím. Celý duhý poločas jsme nepustili soupeře do vážnější šance a když už prošel ztroskotal na senzačně chytajícím Nováčkovi. Zhruba dvě a půl minutky před koncem fauloval okatě před naší brankou Filip Houra a z následného přímého kopu dokázal soupeř snížit na rozdíl jediné branky. Bohužel naši snahu dovést utkání do vítězného konce nám překazili rozhodčí, minutu před koncem vzali utkání do svých rukou a doslova darovali soupeři další penaltu za zcela vymyšlený faul, kterou soupeř opět proměnil a tím také vyrovnal. Hned po rozehrávce vyrobil obrovskou chybu Honza Krejčí a daroval tak soupeři šanci celé utkání ještě vyhrát proti byl ovšem Marcel Nováček, který tuto obrovskou šanci s přehledem zlikvidoval.  
 

Sestava: Nováček - Klapal, Jedlička, Nečas, Kozák - Krejčí, Čáp, Houra, Máca F.

14. a 15. kolo 12. 5. 2013

 

Autor článku: Redakce :-)

 

                                           

 

Zpět